Adakah anda mengalami tanda tanda penghawa dingin anda perlu diganti?

Selepas seharian bekerja, anda pulang ke rumah, menghidupkan penghawa dingin dan menyediakan diri anda untuk malam yang santai. Tetapi apabila anda merebahkan diri di katil anda untuk tidur nyenyak, anda dapati ada sesuatu yang tidak kena dengan penyaman udara anda dan walaupun anda sudah membetulkannya beberapa kali, ia tidak secekap dahulu semasa anda mula-mula membeli. ia. Anda tertanya-tanya jika anda memerlukan yang baru.

Tanda-Tanda Anda Memerlukan Penyaman Udara Baharu

Penyaman udara anda adalah salah satu perkakas yang paling banyak digunakan di rumah anda, terutamanya di Brisbane di mana suhu boleh menjadi panas dan lembap semasa musim panas. Dan jika anda sudah mempunyai penyaman udara anda untuk sekian lama, tanda-tanda ini mungkin memberitahu anda bahawa sudah tiba masanya untuk melabur dalam unit penghawa dingin Brisbane yang baharu:

Ia tidak lagi sejuk 

Anda menyukai udara sejuk yang keluar dari penyaman udara anda, tetapi jika ia tidak cukup sejuk lagi, ini mungkin tanda bahawa unit anda menghadapi beberapa masalah. Jika anda sudah mencuba membersihkannya atau telah menghubungi perkhidmatan penyaman udara untuk membetulkannya tetapi isu yang sama terus berulang, anda harus mula berfikir tentang membeli unit penghawa dingin Brisbane yang baharu.

Bil utiliti anda lebih tinggi daripada biasa

Anda mungkin perasan bil utiliti anda meningkat walaupun penggunaan anda adalah sama. Ini adalah salah satu tanda yang paling biasa bahawa penyaman udara anda perlu diganti kerana ia tidak berfungsi dengan cekap lagi. Selepas beberapa tahun, unit anda mungkin tidak berfungsi dengan baik, terutamanya jika anda tidak mematuhi perkhidmatan dan penyelenggaraan penghawa dingin yang betul. Membeli penyaman udara baharu Brisbane bukan sahaja akan membantu anda mengurangkan bil utiliti tersebut, ia juga akan menjadikan rumah anda lebih cekap tenaga.

Kelembapan mula terkumpul di dalam penyaman udara anda

Walaupun semua unit penyaman udara Brisbane akan menghasilkan kelembapan sedikit sebanyak, terlalu banyak boleh membahayakan kesihatan anda. Kehadiran kebocoran dan kelembapan di sekeliling unit anda boleh menjadi tanda kebocoran bahan pendingin, yang boleh menyebabkan risiko kesihatan yang serius kepada keluarga anda jika ia menjadi tempat pembiakan acuan. Pada masa itulah anda memerlukan perkhidmatan penyaman udara untuk masuk bagi memastikan unit penyaman udara Brisbane anda bebas daripada acuan.

Anda sentiasa memanggil untuk mendapatkan perkhidmatan

Anda akan menghadapi beberapa masalah dengan penyaman udara anda pada satu ketika, dan anda boleh bergantung pada juruteknik untuk membetulkannya untuk anda. Tetapi jika anda telah menghubungi mereka dengan lebih kerap hari ini, anda mungkin membelanjakan lebih banyak untuk perkhidmatan penyaman udara berbanding jika anda melabur dalam unit baharu. Jika penghawa dingin anda berusia lebih dari 10 tahun, sudah tiba masanya untuk berfikir tentang membeli yang baru bersama-sama dengan pemasangan penghawa dingin yang betul.

Sudah tentu, jika rumah anda telah berkembang selama bertahun-tahun, penyaman udara anda mungkin tidak sesuai untuknya lagi. Semasa pemasangan penghawa dingin, juruteknik mengambil ukuran untuk mengetahui dengan tepat berapa banyak kuasa yang anda perlukan. Tetapi jika anda telah menambahkan beberapa sambungan pada ruang anda, anda juga mungkin perlu melabur dalam unit penyaman udara yang lebih besar dan lebih cekap.

untuk maklumat lanjut tentang  Servis Air Cond Puchong, sila lawati https://www.kuaircondservice.com/